Křupaví červíci se slanou skořicí 80 g

Detailní popis produktu

Možná jste si mysleli, že když už znáte Křupavé červíky, tak už vás nic nepřekvapí. To by jsme ale nebyli my. Vánoční sezonu 2020 jsme chtěli zpestřit tradičním vánočním kořením. No a protože vyrábíme slané pochoutky z hmyzu, tak jsme ke skořici a cukru šoupli i trochu soli. Měla to být jen limitovaná edice, ale získala si takovou oblibu, že jsme se nakonec rozhodli zařadit ji mezi trvalý sortiment.

Koření

Dostali jsme od zákazníků výzvu, ať uděláme červíky se skořicí a hned jsme se toho ujali. Po mnoha pokusech jsme došli k výsledku, že Křupaví červíci jsou nejlepší, když k nim kromě skořice přidáme jak cukr, tak i sůl. Je to možná překvapující kombinace, ale když ji ochutnáte, rozezní se vaše chuťové pohárky a zpočátku lehce nesourodá směsice chutí se náhle změní v dokonalou symfonii, které podlehnete. Vzápětí zjistíte, že se té vyladěné chuti nedokážete nabažit.

Oblíbené mezi dětmi

Stejně jako Křupaví červíky se solí, i červíci se slanou skořicí jsou mezi dětmi velice oblíbené. Navíc jim dodáte zdravé omega 3, omega 6 mastné kyseliny a spoustu bílkovin, které jsou dobré pro správný růst.

Použití

Křupaví červíci jsou tepelně opracovaný produkt ze sušeného jedlého hmyzu, který je možné jíst ihned po rozbalení. Stejně jako ostatní varianty Křupavých červíků je i tato varianta skvělou pochoutkou k televizi, na párty nebo jako svačina plná proteinů.

Oproti ostatním je ale výrazně lákavější pro děti, které slanou skořici opravdu milují. Křupavými červíky se skořicí můžete ozdobit i vaše cukroví nebo přidat do sladkého jídla.

Křupavé červíky s kari najdete také jako součást degustačního balení Křupavých červíků spolu s dalšími produkty z hmyzu s příchutí kari, chilli, soli a česneku.

Způsob přípravy

Červíci pocházejí z českého chovu. Před jejich zpracováním prochází několikadenní hladovkou, aby se důkladně očistili. Poté je krátce povaříme, usušíme a nakonec okořeníme. Vše děláme s maximální pozorností na kvalitu a zachování výživových hodnot.

Kde se červíci chovají

Naše larvy potemníka moučného pocházejí z certifikované farmy na Moravě, která splňuje veškeré hygienické požadavky. Chovají se v plastových přepravkách s obilným šrotem. Čas od času je jim dodaná čerstvá zelenina jako zdroj vody. Chov je velice suchý, čistý a důkladně větraný. 

Zajímavostí je, že podle legislativy spadá jedlý hmyz do kategorie hospodářských zvířat. S ohledem na to je hmyz nejčistěji chované i zpracovávané hospodářské zvíře. Na jeho chov se spotřebuje mnohonásobně méně vody, krmiva i půdy, než je to v případě jiných hospodářských zvířat.

Potřebujete radu?

Napište nám

737 221 145 (Po - Pá: 8 - 17hod)

eshop@csop.cz
Nebo nám napište přes formulář

Napište nám

*
*

Naposledy navštívené produkty