Infolinka
737 221 145 Po - Pá: 8 - 17hod
Nevšední bio mléčná čokoláda, jejímž tajemstvím je kombinace kvalitního kakaa (38 %) z Dominikánské republiky a Svatého Tomáše spolu s orientálním aromatickým kardamomem ze Šrí Lanky. Zelený kardamom, původem z jihovýchodní Asie, je po šafránu a vanilce třetím nejdražším kořením na světě. Díky velmi dlouhému konšování (mísení čokolády) se tato jemná kořeněná čokoláda rozpouští na jazyku jako pohádka z Tisíce a jedné noci.
Čokoláda využívá jen skutečné kakaové máslo, zřekla se jiných tuků i sójového lecitinu a dalších emulgátorů.
Fair Trade kakao pochází od drobných pěstitelů z Dominikánské republiky a Svatého Tomáše ze sdružení CECAQ-11, které je na ostrově průkopníkem spravedlivého obchodu. Fair Trade i zde zlepšuje životní podmínky zemědělců a nabízí jejich dětem budoucnost. Třtinový cukr pak dodává sdružení Manduvirá z Paraguaye. Použité bio mléko pak pochází od družstevních mlékáren Berchtesgadener Land, které prošly jako vůbec první mlékárny v Německu certifikací Naturland Fair. Pro ekologické zemědělce v podhůří Alp „Fair“ znamená, že za bio mléko dostanou férovou cenu a své farmy tak mohou provozovat i nadále.
Obal čokolády nevyužívá hliník, ale ekologicky šetrný a kompostovatelný film NatureFlex, který se skládá z 90-94 % obnovitelné celulózy. Dle normy tak 90 % vnitřního obalu v kompostu do 90 dní shnije.