Infolinka
737 221 145 Po - Pá: 8 - 17hod
Mimořádná bio mléčná čokoláda s 37 % Fair Trade kakaa z Dominikánské republiky a Svatého Tomáše, kokosovými lupínky a orientálním dotekem v podobě indické směsi koření Garam másala. Garam másala je pikantní směs koření především z Indie a Pákistánu, kde se však v jednotlivých regionech či i vesnicích a rodinách připravuje z odlišných ingrediencí nebo alespoň v různých poměrech surovin.
Čokoláda využívá jen skutečné kakaové máslo, zřekla se jiných tuků i sójového lecitinu a dalších emulgátorů.
Fair Trade kakao pochází od drobných pěstitelů z Dominikánské republiky a Svatého Tomáše ze sdružení CECAQ-11, které je na ostrově průkopníkem spravedlivého obchodu. Fair Trade i zde zlepšuje životní podmínky zemědělců a nabízí jejich dětem budoucnost. Třtinový cukr pak dodává sdružení Manduvirá z Paraguaye. Použité bio mléko pak pochází od družstevních mlékáren Berchtesgadener Land, které prošly jako vůbec první mlékárny v Německu certifikací Naturland Fair. Pro ekologické zemědělce v podhůří Alp „Fair“ znamená, že za bio mléko dostanou férovou cenu a své farmy tak mohou provozovat i nadále.
Obal čokolády nevyužívá hliník, ale ekologicky šetrný a kompostovatelný film NatureFlex, který se skládá z 90-94 % obnovitelné celulózy. Dle normy tak 90 % vnitřního obalu v kompostu do 90 dní shnije.