Hmyzí dobroty

Jedlý hmyz je běžnou součástí jídelníčku naprosté většiny světa. Včetně například Japonska nebo  Mexika. Pojídání hmyzu se říká entomofágie. A dostává se i na evropské talíře. Stačí jen, aby hmyz lidé ochutnali a zjistili, že je to opravdu dobrota. Vždyť je to blízký příbuzný třeba takových lahůdek, jako je humr či krevety.

Jedlý hmyz je neskutečně zdravý

Jedlý hmyz představuje dokonalý zdroj živočišných bílkovin. Má jich v sobě hned třikrát tolik, než třeba hovězí steak. Najdeš v něm převážně zdravý nenasycený tuk. A neobsahuje přitom žádné sacharidy. Bonus navíc je nálož vápníku, železa a zinku.
Perfektní, když tě večer přepadne na něco chuť. I když si hlídáš váhu.
Jsi v tréninku? Nejspíš už ti sladké proteinové tyčinky lezou ušima. Vyměň je za červí křupky doladěné jen troškou soli a chilli.
Chov hmyzu se, na rozdíl od velkých zvířat, obejde bez užívání antibiotik.
Červy před zpracováním povaříme. Zničí se přitom případné nežádoucí bakterie a viry. Přínosné živiny ale zůstávají.

Potřebujete radu?

Napište nám

737 221 145 (Po - Pá: 8 - 17hod)

eshop@csop.cz

Podle ceny

Naposledy navštívené produkty